Vem är Peter?

Hur hamnade du på SeventyOne?

Jag hade hört talas om SeventyOne och hört gott om det från personer jag känner, vilket gjorde att jag blev intresserad. När jag sedan fick höra mer gillade jag verkligen sättet som företaget utvecklas och styrs på. Att det verkligen finns något bakom orden här kring transparens, möjlighet att påverka, mycket eget ansvar som konsult och att ha kul. Så då kändes det som ett enkelt val att börja jobba här!

Peter

Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?

Har jobbat länge inom design och UX-området och just att vara med och bidra till utvecklingen av branschen under många år, fram till där vi är idag, har betytt mycket för mig.

Lite mer konkret har det som jag varit med och designat som påverkat många och som många använder varje dag varit väldigt inspirerande, vare sig det är att lyssna på musik i Spotify eller myndighetstjänster som man som medborgare behöver använda.

På senare år har det betytt mycket att få arbeta med att utveckla andra designers och arbeta med att utveckla arbetssätt inom organisationer och höja sin designförmåga.

Vad driver dig och vad tycker du är kul?

Jag tycker det är kul att sätta mig in i nya områden och branscher och att försöka förstå hur saker och ting hänger ihop. Att hjälpa andra att förstå sammanhang och att utvecklas. Och förhoppningsvis bidra med lite nya perspektiv och kunskaper.

Vad har du för värderingar eller principer, vad är viktigt för dig?

För mig är det viktigt att det jag arbetar med bidrar till en positiv förändring i en organisation eller i samhället. Att vara prestigelös och kunna samarbeta mot ett mål tycker jag också är viktigt.

Vad eller vem är dina inspirationskällor?

Läser, lyssnar och tittar på många olika saker – jag gillar nog att kombinera sånt som är arbetsrelaterat med privata intressen och nyheter kring det som pågår i världen i stort. På temat att försöka förstå hur saker hänger samman.

Design som bransch utvecklas snabbt så där försöker jag hålla mig uppdaterad och inspireras av både vad som händer inom designområdet men också inom organisationsutveckling och arbetssätt i stort.
Jag brukar jag lyssna en del på på podden Finding Our Way om just designledarskap och erfarenhetsutbyte med andra i liknande roller som jag har är alltid kul och inspirerande.

Vad tror du är nästa stora grej eller trend som kommer påverka dig i ditt arbete?

Fler upptäcker kraften av använda design kopplat till strategi och affärsutveckling, det kommer påverka och ställa krav på oss som jobbar med detta så vi kan svara upp på ett bra sätt. 

Tror också att det på kortare sikt nu kommer vara en del fokus på högre effekt och kvalitetssäkring av det som organisationer faktiskt väljer att satsa sina pengar på. Att det blir lägre tolerans mot stora misslyckade satsningar på digitalisering och IT. Där tror jag att de som lyckas använda design som motor för detta kommer att lyckas väldigt bra framåt.


Detta är en serie där vi intervjuar våra medarbetare. Läs även mer om SeventyOne och att jobba hos oss