Vem är Jenny?

Hur hamnade du på SeventyOne?

För många år sedan var Jens och jag kollegor på en designbyrå, och vi har hållit kontakten genom åren. Jag har följt honom och hans framgångar med att etablera och bygga upp intresse kring designledarskap och designorganisationer i olika verksamheter, och länge tänkt att jag gärna skulle jobba med honom igen. Så kom chansen under våren 2022, eftersom SeventyOne sökte en person med min profil. Det var ett enkelt val att höra av mig och söka tjänsten.

Jenny

Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?

Jag har haft turen att jobba inom UX- och designområdet ända sedan jag avslutade mina studier, främst som konsult på olika byråer. Genom åren har jag arbetat inom både privat och offentlig sektor, och jag har kommit till insikt om att för mig är det viktigt att känna att jag bidrar till något större, något som är “viktigt på riktigt”, vilket har lett till att jag under de senare åren jobbat mycket inom offentlig sektor. Senast har jag jobbat som coach och mentor inom tjänstedesign Lidingö stad, där vi bland annat jobbat med att bidra till en meningsfull fritid åt alla ungdomar på Lidingö. I det uppdraget jobbade vi aktivt med samskapande med samtliga aktörer som på något vis är engagerade i ungdomar, och lät representanter från ungdomarna själva vara med och både ta fram idéer och utvärdera lösningsförslag, för att hamna rätt. Det var en otroligt roligt och givande uppdrag.

Vad driver dig och vad tycker du är kul?

Jag gillar att vara med i och ta fram nya perspektiv, eller lösningar som förändrar och påverkar, oavsett om det är inom människor, en organisation, eller i livet i stort. Nyfikenhet på andra människor är min främsta drivkraft.

Vad har du för värderingar eller principer, vad är viktigt för dig?

Det är viktigt för mig att min tid och kraft läggs på initiativ som leder till positiva förändringar, att det finns en konstruktiv grundton i allt jag engagerar mig i. Administrativa system med fokus på kontrollfunktioner eller lösningar som lockar individer att spendera onödigt mycket pengar på (miss)bruk av olika slag, är inget som jag vill bidra till.

Vad eller vem är dina inspirationskällor?

Jag gillar att lyssna på filosofiska rummet på P1, där finns alltid intressanta och tankeväckande innehåll. Filosofen Jonna Bornemark deltar ofta i programmet, och hennes arbete i stort är en inspirationskälla för mig. Särskilt boken “Det omätbaras renässans” har gjort avtryck på mig. I övrigt är smarta kollegor och kunder den största inspirationskällan för mig.

Vad tror du är nästa stora grej eller trend som kommer påverka dig i ditt arbete?

Jag tror att vi kommer behöva hitta ett sätt att definiera vilken typ av arbete som behöver ske med fysisk närvaro, och framför allt förstå varför det är så. 

Så jag förutspår att vi kommer bli mer intresserade av att förstå hur vi människor fungerar som sociala varelser, och på vilket sätt vi kan optimera vår arbetstillvaro utifrån det.

Vad är dina främsta handfasta tips att arbeta som konsult?

Se till att ha roligt! Om du inte har roligt i ditt uppdrag, eller på din arbetsplats, gör vad du kan för att påverka, inse när du nått din gräns, och gör en förändring. Det ska vara roligt att gå till jobbet!


Detta är en serie där vi intervjuar våra medarbetare. Läs även mer om SeventyOne och att jobba hos oss