Vem är Fredrik?

Hur hamnade du på SeventyOne?

Det som fick mig att söka mig till SeventyOne Consulting var ju alla grymma människor som jobbar här och våra värderingar som jag tror på och vill förknippas med. Där öppenhet, enkelhet och ständigt lärande är viktiga värderingar för mig. 

Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?

Jag har skapat två olika digitala kundmöten som jag är otroligt stolt över. När jag jobbade på Telia så skapade jag tillsammans med mitt team en helt nytt digitalt kundmöte för att hjälpa våra företagskunder med deras administration av abonnemang och tjänster. Där jobbade vi verkligen så kundfokuserat som det bara går och skapade till exempel pappersprototyper för webbtjänsten som vi använde för att tillsammans med våra kunder få den feedback som vi behövde innan vi började med utvecklingen.

Jag skapade även en E-handel från grunden för Telias företagskunder som har behov av en mobiltelefon eller annan typ av utrustning till kontoret. Det var otroligt känslosamt när man såg den först ordern trillade igen och vi fick fira allt arbete som låg bakom för att få ut e-handeln till kunder. 

På mitt senaste uppdrag är jag väldigt stolt över arbetet jag la ner kring att bygga trygghet hos ledningsgrupper kring produktägarrollen och varför den är viktig i en agil transformation. 

Allt detta har jag förstås inte gjort själv utan jag har haft otroligt mycket bra personer runt om mig som hjälp mig med. 

Vad driver dig och vad tycker du är kul?

Jag gillar att tillsammans med andra lösa problem och se resultaten när vi ändrat på kundens beteende på ett positivt sätt. Som jag sagt tidigare så har jag fått varit med att skapa två tjänster från grunden, vilket jag tycker har varit otroligt kul att se dessa växa fram.

Vad har du för värderingar eller principer, vad är viktigt för dig?

Jag vill vara i miljöer där det är högt till tak och där det är okej att göra fel och lära sig av sina misstag, sedan måste det vara nära till skratt. Finns dessa så är det en bra början till grymma team och grymma produkter.

Vad eller vem är dina inspirationskällor?

Min husgud är Jeff Gothelf som jag alltid besöker för att få inspiration, handfasta verktyg och guidning. Om ni inte har kollat in honom så kan jag starkt rekommendera att följa honom på LinkedIn eller hans blogg.

Vad tror du är nästa stora grej eller trend som kommer påverka dig i ditt arbete?

Jag skulle inte vilja säga att det är en trend, men jag tror väldigt mycket på att ha designkraft runt mig och jag upplever att flera börjar inse kraften att använda sig av design på flera nivåer i organisationen för att enklare fatta klokare beslut, oftast utifrån kundens perspektiv. 

Sedan tror jag att vi kommer att få se mera snälla och omtänksamma företag både som sätter sina anställda främst och kommer att ge de anställda möjligheten att växa och även bidra till samhället och miljöarbetet, t.ex. genom volontärarbete. 


Detta är en serie där vi intervjuar våra medarbetare. Läs även mer om SeventyOne och att jobba hos oss