Vem är Christoffer?

Hur hamnade du på SeventyOne?

Jag har jobbat med flera på SeventyOne tidigare och har fått veta en del om hur SeventyOne fungerar och gillade det. Jag letade efter ett bolag som hade inbyggt från början en hög grad av frihet att jobba som jag vill och hur jag vill. Så jag tog kontakt med Håkan och David och på den vägen är det.

Christoffer

Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?

Jag försöker jobba på ställen där kunden står i fokus och där produkten möjliggör något bra för dem. Vare sig det är ekonomisk frihet, trygghet eller demokratisering.

Vad driver dig och vad tycker du är kul?

Jag älskar att göra förbättring tillsammans med andra. Att kroka arm med någon runt ett problem är jättekul. Ständigt lärande är viktigt för mig och jag har en stark tro på att vi fortsätter utvecklas till den dag vi dör. Jag hoppas jag kan bidra till det på något litet sätt för någon annan på vägen.

Vad har du för värderingar eller principer, vad är viktigt för dig?

Det är viktigt för mig att jag befinner mig i ett sammanhang där min kunskap, kreativitet och energi kommer till sin rätt. Jag tror starkt på att team alltid slår enskilda hjältar när det kommer till att åstadkomma storheter. Och att två motsatta tankar kan existera samtidigt och skapa en intressant spänning där emellan.

Vad eller vem är dina inspirationskällor?

Jag inspireras av företag som Patagonia som balanserar miljö, vinst och medarbetare i sin design av företaget. Jag hittar också mycket vägledning inom zen buddhism och ute i naturen.

Vad tror du är nästa stora grej eller trend som kommer påverka dig i ditt arbete?

Att jobba på olika platser påverkar redan mitt arbete med människor. Att hitta sätt att skapa trygghet, personlig kontakt och mening när vi inte sitter på samma fysiska plats tror jag kommer påverka mig i mitt arbete under lång tid framöver.

Vad är dina främsta handfasta tips att arbeta som konsult?

Lyssna på kunden och hjälp dem där dem är. Mitt jobb är att stärka upp den jag coachar och hjälpa dem hitta sin väg i komplexa situationer. Att träna upp förmågan att ta sig vidare och hitta anpassningar eller språng som tar dem framåt. Det spelar ingen roll vad jag tycker, det viktigaste är att jag är hjälpsam.


Detta är en serie där vi intervjuar våra medarbetare. Läs även mer om SeventyOne och att jobba hos oss