Vem är Björn?

Hur hamnade du på SeventyOne?

Jag hamnade på SeventyOne genom att jag jobbat lite med Håkan hos min tidigare arbetsgivare. Han la ut en annons om att dom sökte mer folk och efter att ha haft ett första samtal om vad som gjorde SeventyOne unikt kändes det omedelbart helt rätt!

Björn

Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?

Jag har rört mig fram och tillbaka mellan rollerna som designer och produktägare, samtidigt som jag har utvecklat min förmåga som ledare. Det gör att jag nu kan jobba med både digital produktutveckling och med den organisationen som krävs för att göra det på ett uthålligt sätt.

Vad driver dig och vad tycker du är kul?

Jag drivs av att lösa problem och att göra saker enklare och bättre för människor och vår jord. Det är otroligt roligt att starta upp nya saker och att stötta team när de formas kring att göra det bästa möjliga utifrån de förutsättningar som finns.

Vad har du för värderingar eller principer, vad är viktigt för dig?

För mig är det viktigt att hela tiden lära sig något nytt, att inte fastna i gamla tankesätt. Jag vill också vara generös med det jag kan och fungera som en föregångsman genom hur jag agerar. 

Vad eller vem är dina inspirationskällor?

Jag inspireras av min sambo, hur hon i sitt ledarskap verkligen, verkligen bryr sig om sina medarbetare och alltid gör sitt bästa för att dom ska må bra och känna sig sedda.

Jag blir också inspirerad av de företag som jobbar för att motverka föroreningar och växthuseffekten på olika innovativa sätt, som till exempel Climeon och Ocean Cleanup.

Vad tror du är nästa stora grej eller trend som kommer påverkar dig i ditt arbete?

Hur hanterar vi jobba hemma vs på kontoret? Det finns många fördelar med att jobba hemma men ibland kommer man behöva ses i samma rum. Hur får man till det på ett sätt som gör det flexibelt för medarbetarna men också tillåter att ledare kan samla sitt team nu och då för att sätta riktning eller problemlösa som grupp?

Vad är dina främsta handfasta tips att arbeta som konsult?

Att du och kunden har samma värderingar och att du har ett tydligt resultat som ska uppnås.  


Detta är en serie där vi intervjuar våra medarbetare. Läs även mer om SeventyOne och att jobba hos oss